Turó 2003

El bloc dels pares i mares de la classe del FUTUR!

Posted by turo2003 a Novembre 5, 2009

Les micro decisions són importants. Quan compreu ous, mireu els ous que mengem

Amb el futur que ens depara, ens interessarà saber que l’Ajuntament ja ha aprovat el projecte per  construir un nou Institut  Leonardo da Vinci que substituirà l’actual. S’emplaçarà a Vullpalleres.

Us facilitem informació sobre el programa “Jocs i contes d’arreu del món” , una proposta d’un grup de mares estrangeres residents a Sant Cugat que busca crear ocasions d’intercanvis culturals al voltant de la lectura i del joc. Les activitats estan pensades com a moment per a compartir experiències entre pares i fills i per apropar-se a la llengua i cultura del país d’origen propi, dels familiars, d’amics o simplement per interès cultural. Les activitats tindran lloc cada divendres no festiu entre les 17.30 i les 19.00h a la sala ubicada a la planta baixa de l’Ateneu de Sant Cugat (Plaça Pep Ventura) a partir del mes d’octubre 2009 i fins al mes de juny 2010. Per participar és necessari el carnet de soci de l’Ateneu (10€, vàlid  un any i per a tota la família).  Vegeu el Programa

Resum de la Reunió de l’AMPA. Dijous 1 d’octubre de 2009

Dijous passat, dia 1 d’octubre, va tenir lloc la primera reunió de l’AMPA d’aquest curs 2009-10. L’equip directiu del centre va introduir l’acte i va explicar la importància del poder treballar junts (amb els pares) per consolidar el projecte de centre. La seva intervenció es va centrar en tres aspectes:

– l’elaboració d’una normativa de règim intern. Fins al moment l’escola no comptava amb aquesta regulació perquè l’escola era petita, però que ara, ja amb 375 alumnes a l’escola es creu necessari regular alguns aspectes del seu funcionament, i que es demanaria la col•laboració dels pares per aquells punts de la normativa als que els pares hi estan més o menys afectats.

– Van ressaltar la importància de seguir uns canals concrets de comunicació pel que fa a totes les iniciatives que podrien sorgir de la comunitat de l’escola. Es va explicar que el centre compta amb uns òrgans de govern, Consell Escolar, Claustre, AMPA i comissions i que era a partir d’aquests que s’haurien de vehicular les propostes i els acords.

 – Es va explicar que l’escola no s’havia vist afectada per la retallada de professorat per part de la generalitat aquest curs acadèmic. No obstant, la plantilla tampoc no havia estat reforçada tot i haver-hi 50 alumnes més al centre, fet que comporta que en termes relatius la ratio de professorat per alumne és més baixa que l’any passat. Aquest fet, juntament amb el canvi de la política de substitucions del professorat quan aquests estan de baixa posava al personal docent en una situació de pressió pel que fa a la bon funcionament de les classes. En aquest sentit, es va avançar que potser en un moment determinat el professorat demanaria als pares que fossin còmplices d’aquesta situació.

En segon lloc es van presentar les diferents comissions de treball de l’AMPA, sobretot pels pares nous de P3. Qüestions destacades són: a) s’està treballant per comptar amb un menjador més gran. L’espai serà insuficient quan l’escola arribi fins a 6è de primària b) s’elevarà al consell escolar la proposta de finançament de la revista Turó Express. Fins al moment havia estat finançada per patrocini privat i les seves impulsores demanaven la implicació de l’AMPA, a banda del pressupost escolar. c) L’escola estrena una pàgina web nova molt més complerta que la que teníem. d) És molt necessari que pares i mares s’impliquin en les diferents comissions de l’AMPA, com a col•laboradors habituals o puntuals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s