Turó 2003

El bloc dels pares i mares de la classe del FUTUR!

Sobre els Instituts Adscrits

Posted by turo2003 a Novembre 7, 2011

Fins ara no he escrit mai al bloc de la classe. No sé massa si els pares de la classe el llegiu i el consulteu però si que estic segur que els blocs són ja, avui dia, una mitjà d’expressió i altaveu d’allò que volem dir. Per això he decidit ara escriure.

Vull que consti que no escric com a mig delegat de la classe sinó com a pare de l’escola que aquests darrers dies ha vist com hem encetat un debat important i crec que ens manquen algunes dades per fer-ho. L’adscripció dels nostre CEIP a dos IES és molt important doncs té molt a veure amb com els nostres fills continuen la seva etapa formativa després de la primària. Així doncs quedi clar que crec que el Departament d’Ensenyament hauria d’haver explicat més i millor la decisió del canvi d’adscripció pel que fa als instituts als que hauran d’anar els nostres fills.

Ara els pares signem i molt probablement el Departament d’Ensenyament no en farà massa cas doncs es tracta de faves comptades: l’Olivera ha arribat abans a 6è i ha estat adscrita al Leonardo i a l’Angeleta Ferrer i el Turó de Can Mates serà adscrit al Leonardo i a l’Arnau Cadell. El debat, en els termes actuals, té molt a veure amb la proximitat dels centres respecte d’allà on vivim i, òbviament, és un aspecte a tenir molt molt important.

Ara bé crec i proposo que no reduïm el debat a la proximitat i ens fixem en un altre aspecte que encara té més a veure amb l’educació dels nostres fills: com podem mesurar, avaluar els instituts que ens han tocat adscrits i aquells als que fins ara ho estàvem. No tenim dades públiques al respecte i aquestes ens farien debatre amb més coneixement de cause i prendre decisions més raonades. I si resulta que el Leonardo és el que té més bons resultats a la selectivitat de tot San Cugat? I si resulta que l’Angeleta Ferrer té molt bons resultats però alguns anys han estat pitjors que l’Arnau Cadell? Per què han de ser públics, i penjats a les parets de l’escola, els resultats de la Marxa del proper diumenge i no ho han de ser unes dades molt més importants.

De debó que no les voleu conèixer? Jo he escrit aquest post doncs crec que aquestes dades, com moltes altres, haurien de ser públiques i publicades. A dos hores en avió de casa nostra, al Regne Unit, és possible veure-ho. Us suggereixo que feu una ullada a la següent pàgina web: http://www.education.gov.uk/schools/search. Podreu observar que es pot veure com els propis inspectors del Ministeri d’Educació valoren les escoles.

Així doncs he signat, esperonat per la Mariluz, la carta que volem fer arribar a Ensenyament. A més però a través del meu compte a Twitter (@mlopezplana) he fet arribar una petició al compte de Twitter del Departament d’Ensenyament (@ensenyamentcat). Ja m’han contestat dient que aquestes dades depenen del Departament d’Universitats però que m’hi posen en contacte.

Resto a l’espera dels vostres comentaris i, si és el cas, del vostre suport.

Marc López

Anuncis

7 Respostes to “Sobre els Instituts Adscrits”

 1. mariluz said

  Nosotros, Javier y yo, también opinamos como Marc. Lo importante es la calidad de enseñanza y también en qué condiciones se da. Ahora bien, según fuentes extraoficiales, por lo general los institutos de Sant Cugat funcionan bastante bien y los tres IES implicados en nuestro debate (Leonardo-Angeleta-Arnau) parece ser que están por un igual. Ante esto, la segunda prioridad es la proximidad y por temas puramente de comodidad para los chicos y logística familiar, particularmente, nos iría mejor el Angeleta.

  Lo que sí querríamos es corroborar de una manera oficial las versiones extraoficiales del buen funcionamiento de los institutos para así poder tomar una decisión, con algo más de información, en un futuro inminente para nosostros (Laura sale este año del Turó). Por ello, hemos pedido al Leonardo los resultados de sus alumnos en las pruebas de selectividad (aunque en su página web ponen el 100%) y Javier intentará, a través de la Universidad, ver si es posible obtener algún tipo de dato más. Los resultados en las pruebas de selectividad habría que analizarlos teniendo en cuenta otros factores, pero sí nos pueden dar una idea del nivel con que salen los alumnos y poderlos comparar.Tal y como dice Marc, son resultados que deberían ser públicos y publicados sin necesidad de que nadie los pida. No se si pidiéndolo directamente al Departamento de Educación del Ayuntamiento nos los podrían facilitar. Yo lo intentaré, a ver qué me dicen.

  Cualquier información que tengamos os la haremos saber (aunque la más fidedigna serán los tres años que separan a Laura de Elia).

  Saludos,
  Mariluz

 2. Patricia said

  Estamos completamente de acuerdo con todo lo que habéis expuesto y compartimos vuestra preocupaciones.
  Adriana (al igual que Laura) deja el Turó este año y hay que tomar una decisión muy importante. A la inquietud, que ya teníamos, se nos ha añadido la sorpresa del cambio las adscripciones. Cuanta más información tengamos, más parámetros tendremos para valorar y, hoy por hoy, tenemos poca.
  Os agradeceríamos mucho que compartáis toda la información que se pueda recoger del tema.

  Patricia

 3. Mónica Marín said

  Encara que a nosaltres ens queden més anys,compartim les mateixes opinions i estem d’acord en tot el que heu exposat.
  Compteu amb el nostre suport pel que faci falta.

  Mònica i Francesc.

 4. roser said

  També d’ acord en que seria millor tenim més informació. Tots els centres fan una avaluació d’ educació , aquesta informació la te cada centre, però no acostumen a fer-la pública. Potser l’ ampa del propi centre la pot demanar.

  Podeu veure de que es tracta en el següent link:
  http://www20.gencat.cat/portal/site/ensenyament/menuitem.2a476b330bb21681c65d3082b0c0e1a0/?vgnextoid=471f544045922310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=471f544045922310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

  roser

 5. mariluz said

  Acabo de llamar al Ayuntamiento y he hablado con el Departamento de Educación. Me dicen que ellos no tienen datos concretos porque la Generalitat no los hace públicos. Sólo les envian un informe con información general del nivel de los institutos de SC en comparación con el resto de Catalunya. La información que tienen es que están por encima de la media y que no hay diferencias entre ellos ni tampoco entre públicos y concertados. Las notas concretas se las envían al centro y, si quiero, puedo preguntar directamente a cada centro qué nota obtuvieron sus alumnos en las pruebas de 4º ESO o los resultados de la selectividad, pero no están obligados a dármelas.

  Me cuesta entender porqué hay tanta reticencia a hacer públicos estos valores. No veo el inconveniente.

  Roser, gràcies per la web. Mot interessant.

  mariluz

 6. Berta said

  Roser, molt interessant l’enllaç. Però els resultats no són públics. Els pares no els podem saber. No obstant, la classificació del cross d’avui estarà disponible a nivell digital, i l’any passat els llistats es van penjar a l’escola durant uns quants dies. Segons què sí, segons què no.

 7. Berta said

  Hola,
  Estic content que el post hagi generat comentaris així com activitat de recerca d’aquestes dades. La veritat és que em sembla que no serà gens fàcil. Jo, com ja us he comentat a alguns, he utilitzat el meu compte a Twitter (@mlopezplana) per preguntar al Departament d’Ensenyament (@ensenyamentcat). La veritat és que tot i la ràpida atenció dispensada no he obtingut els resultats volguts. Primer em van dir que aquestes dades no pertanyien al Departament d’Ensenymanet, sinó al d’Universitats, i després em diuen que em posi en contacte amb els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Sabadell. D’un lloc a l’altre i mentre les dades sense ser públiques i publicades. He decidit posar-me en contacte amb la DG d’Atenció Ciutadana, responsable del portal de Dades Obertes (http://dadesobertes.gencat.cat/index.html) i he fet una petició per tal que el govern decideixi obrir aquestes dades i les faci públiques.
  Us seguiré informant i espero que ben aviat siguin públiques.
  Marc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s