Turó 2003

El bloc dels pares i mares de la classe del FUTUR!

Tarta Tatin

Posted by turo2003 a Octubre 22, 2012

Divendres passat , a més d’ una  magnífica companyia varem poder degustar un sopar exquisit !

El nivell culinari del darrer sopar ha quedat molt, molt alt.

Mentre esperem el proper sopar,  podem  intentar fer la recepta que ens passa la Vicky i que tant d’ èxit va tenir: Tarta Tatin !!  Gràcies Vicky !!

TARTA TATIN

1 paquet de Pasta Brisa
5 pomes golden grossetes
Entre 8 i 10 cullerades soperes de sucre
50 grs de mantega fosa
1 culleradeta de suc de llimona
1 Motlle rodó d´uns 26 cms de diametre (dels que s´obren millor no pq se sortiria el caramel).

Pelar les pomes treient el cor, tallar en quatre parts i reservar en un plat tapades per que no s´oxidin.

Per fer el caramel agafar un cassó petit i posar el sucre, junt amb una culleradeta de suc de llimona i tres cullerades soperes d´aigua. Posar a foc mig i esperar a que es vagi fonent el sucre. No introduir res per remenar i anar sacsejant el cassó a mida que es va fonent el sucre. Trigarà una mica, quan agafi un to marró-daurat es que ja està, retirar el cassó del foc i sacsejar una estona mes.
(Es important vigilar que no s´ens cremi el sucre, a mida que agafa color sacsejar i apartar uns segons del foc pq no agafi massa temperatura).

De seguida abocar el caramel al fons del motlle i posar les pomes amb la part bombejada tocant el caramel. Col.locar les pomes el mes juntes possible i tapar els forats que quedin amb trossos mes petits. Repartir la mantega fosa per sobre les pomes.
Col·locar per sobre les pomes la pasta brisa, introduint les bores, amb ajut d’un ganivet, a dins el motlle. Espolsar una mica de sucre per sobre i punxar amb una forquilla.
Coure al forn, ja calent a 180ºC, durant uns 45 minuts, fins que la veiem daurada. (Safata del forn a l´últim esglaó sense tocar el terra).
Esperar un parell de minuts per no cremar-nos i donar-li la volta sobre un plat. Les pomes han de quedar a dalt caramelitzades. (si veiem que treu massa suc inclinar i treure l ´exces).

Queda boníssima servida tèbia amb gelat de vainilla o una mica de crema de llet per sobre.
Bon profit!!!

Advertisements

2 Respostes to “Tarta Tatin”

  1. Berta said

    Després vam parar al gimnàs que han obert fa poc al costat de l’estació 🙂

  2. Mercedes said

    Gracias por pasar la receta, que buena pinta tiene.
    Procuraré no perderme la próxima cena.JEJEJE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s