Turó 2003

El bloc dels pares i mares de la classe del FUTUR!

Ser mare al nostre currículum, una realitat algun dia

Posted by turo2003 a gener 29, 2013

Us transcric un article del Criatures del diari Ara, si el voleu veure complert podeu anar a :  http://criatures.ara.cat/lidiuenparenting/2013/01/24/el-nado-capgira-el-cervell-de-la-mare/

El nadó capgira el cervell de la mare?

La maternitat no afecta negativament el cervell de la dona, tot i que hi ha una creença generalitzada que ho sosté. El neuròleg de la Universitat de Richmond Craig Kinsley matisa que el que passa és “un procés de reorganització”. És més, “els petits lapsus no són més que inconvenients temporals en el camí per obtenir un cervell més eficaç i centrat”.

El llibre El cerebro de mamá. Cómo la maternidad estimula la inteligencia (ed. Destino) recull aquestes afirmacions, i encara va més enllà perquè assegura que la maternitat és una escola de negocis. Per què? Perquè hi ha una sèrie d’habilitats que s’optimitzen en l’entorn familiar: 1) la capacitat de trobar solucions creatives als problemes. 2) l’exercici de paciència 3) saber reconèixer i potenciar les millors qualitats de la resta.

I aquestes habilitats desemboquen en quatre capacitats especials de la mare treballadora: 1) capacitat de coordinar diverses tasques sota pressió. 2) formalitat 3) dots de lideratge i 4) saber cuidar els altres. Per això, l’autora del llibre El cerebro de mamá, Katherine Ellison, afirma que “els investigadors acadèmics tenen proves de l’existència d’una relació simbiòtica entre la maternitat compromesa i l’èxit professional”.

Per tot plegat, Ellison creu que hi haurà un dia en què les dones inclouran en el seu currículum el fet de ser mare. De fet, “ja es comença a fer”. La mateixa exsecretària d’Estat d’EUA Madeleine Albright que va deixar de treballar per cuidar les seves tres filles, va declarar a l’autora que ho faria si busqués feina. Les mares tenen un potencial creixent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s